Befejeződött a Bio-Flamma Korlátolt Felelősségű Társaság technológiai fejlesztése

2023 / 03 / 08

A Bio-Flamma Kft. nyírbogdányi telephelyén befejezésre került az „Szárító kamra beszerzése a Bio-Flamma Kft-nél” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 57,98% támogatási arányú, 10 000 000 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A Bio-Flamma Kft. 2010-ben alakult, melynek magánszemély tulajdonosai Bényei Bianka Judit és Bényei – Sváb Éva. A vállalkozás tevékenysége TEÁOR szám szerint, 4613 Fa-, építési anyag ügynöki nagykereskedelme. A cég fő profilja a fakereskedelem, fenyő rönk és rostfa kereskedelem volt a kezdetekben is, melytől a mai napig nem tért el.

A projekt célja az új eszköz beszerzése által a termékgyártás hatékonyságának növelése, és tevékenységkörének bővítése. A fejlesztés lehetővé tettea társaság számára, hogy a bérmunkába kiszervezett tevékenységet saját tevékenységi körében el tudja végezni, ami költségmegtakarítást, illetve az új tevékenység által árbevétel növekedést eredményez. A termék gyártás minden folyamatának saját tevékenységkörben történő megteremtése elsődleges fontosságú a társaság jövőbeni fejlesztési céljai szempontjából. A társaság a projekt keretében be kíván szerezni egy Kenobi faipari szárító kamrát. A jelenlegi projekt keretében beszerzésre került eszköz a már meglévő gépparkba integrálható. A Kenobi faipari szárító kamra a faanyagok megfelelő nedvességtartalomra való szárítását teszi lehetővé, ami a minőségi termékgyártáshoz elengedhetetlen. A tökéletes szárítási eljárás mellett a géppel a társaság képes a ráfordított költségek optimalizálására, amit a szárítási folyamat energetikai hatékonyságának növelésével érnek el. A kiválasztott eszköz, kiforrott, kipróbált, sok felhasználó által alkalmazott eszköz. A korszerűbb géppel a társaság képes versenypozícióban maradni a piacon, valamint az új tevékenysége által tovább bővíteni tevékenységkörét, ezáltal vevőkör és árbevétel növekedést elérni.

A GINOP-1.2.9-20-2021-00373 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2023.02.27 -én fejeződött be, a 57,98% támogatási arányú, 10 000 000 forintos európai uniós támogatás segítségével.

 

További információ kérhető:

Bényei – Sváb Éva

Telefon: +36(70) 431 8528

E-mail: info@bio-flamma.hu